Kehruunäytökset

 

Ruokosuon Torppa tarjoaa kehruunäytöksiä eri tapahtumissa korvausta vastaan. Kehruunäytöksen hinta on 32€/h + 0,50€/km (sis. alv 24%). Järjestäjätahon kanssa sovitaan yhdessä näytösten pituudesta. Esimerkiksi: tilattu 1h näytös, joka voidaan toteuttaa kahtena puolen tunnin näytöksenä, jolloin siis maksukin tulee vain tunnista. Väliaika on yrittäjän omaa aikaa, josta ei tilaajalle tule maksua.

KEHRUUKURSSIT- JA NÄYTÖKSET

Kehruukurssit


Järjestän kehruukursseja tilauksesta. Voitte kerätä kaveriporukan ja tilaatte kurssin minulta tai minä voin järjestää kurssin jonnekin tiettyyn paikkaan, tiettyyn aikaan. Kurssipituudet suunnitellaan yhdessä, jolloin kurssin hintakin muodostuu sen mukaan.

 

Pidemmillä (yli 6,5h/pvä) kursseilla pidetään 30 min ruokatauko, jota en laskuta kurssihinnassa. Lyhyemmillä kursseilla kurssihintaan kuuluu 15 min kahvitauko.

Pienryhmätunnit


Pidän tarvittaessa kehruun pienryhmätunteja, jolloin osallistujia max. 3hlöä kerrallaan. Opetus on intensiivisempää ja pienryhmissä opitaan usein nopeammin asioita. Ensimmäinen tunti on ilmainen, silloin katsotaan lähtötasoa ja suunnitellaan yhdessä tuntien toteutusta ja aikataulua. Tunnit olisi hyvä ottaa ei peräkkäisinä päivinä, sillä ajatuksena olisi, että tuntien välissä harjoitellaan kehruuta myös aktiivisesti kotona. Koko tällaisen jakson aikana olen viestien ja puhelimen äärellä tukena ilman erillistä lisämaksua.

 

Pienryhmissä tutustutaan suomenlampaan villaan, opetellaan karstaamaan sitä, kokeillaan värttinäkehräystä ja lopuksi otetaan myös rukit käyttöön. Ja kun ollaan saatu valmista yksisäikeistä lankaa, kerrataan se vielä kaksi - ja halutessa myös kolmisäikeiseksi. Opetuksen pituuden määrittelet itse ja myös sen, montako tuntia kerrallaan opetellaan. Esim. Tunti viikossa kymmenen vkon ajan tai muutamana päivänä useampi tunti kerrallaan. Opetuksen hintaan kuuluu myös 100g suomenlampaan villaa.

 

Pienryhmätunteja voi pitää myös niin kutsuttuna ”tukiopetuksena”, eli jos olet jo kokeillut kehräämistä, mutta se ei vaan syystä tai toisesta lähde sujumaan, voidaan yhdessä katsoa, mistä kiikastaa.

 

Hinta pienryhmätunneilla on 32 €/h per hlö + 0,50 € /km, jos minä liikun kotoani opetusta antamaan. Mikäli opetus suoritetaan tässä meillä kotona, kilometrikorvaukset jäävät pois. Jos haluatte tulla meille tähän kotia, niin pääsette silloin myös rapsuttelemaan lampaita halutessanne.